Iraani kõrgeim juht süüdistas läänt terrorismi tekitamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani kõrgeim juht ajatolla Ali Khamenei
Iraani kõrgeim juht ajatolla Ali Khamenei Foto: SCANPIX

Iraani kõrgeim juht ajatolla Ali Khamenei süüdistas pühapäeval Läänt topeltstandardites ja heitis USA-le ja Euroopale ette terrorismi tekitamist.

«Igaüht, kellele pole võõrad kiindumus ja inimlikkus, on neist piltidest mõjutatud ja häiritud - toimugu need Prantsusmaal, Palestiinas, Iraagis, Liibanonis või Süürias,» kirjutas Khamenei inglise ja prantsuse keelde tõlgitud kirjas lääne noortele.

Kirja ajendiks on 130 inimelu nõudnud Pariisi terrorirünnakud.

«On õige öelda, et täna on terrorism meie ühine mure,» lausus Khamenei, mõistes hukka tema sõnul USA vastuolulised poliitikad Al-Qaeda, Talibani ja nende pahaendeliste järeltulijate loomises, toetamises ja relvastamises.

Khemenei sõnul on viimaste aastate mõõtmatute ohvritega sõjalised sekkumised islamimaailmas järjekordne näide Lääne vastuolulisest loogikast.

«Valu, mida islamimaailm neil aastatel sissetungijate silmakirjalikkuse ja valskuse tõttu kannatas, ei ole väiksem materiaalsest kahjust,» sõnas islamivabariigi kõrgeim juht.

«Seni kuni topeltstandardid domineerivad lääne poliitikaid ja terrorism ...jagatakse heaks ja halvaks ning valitsuse huvid seatakse ettepoole inimlikest väärtustest ja eetikast, ei tohiks vägivalla juuri teistest paikadest otsida,» sõnas Khamenei.

Tegemist on ajatolla teise kirjaga Lääne noortele. Eelmise kirja saatis ta pärast 2015. aasta jaanuari rünnakuid Pariisis satiirilehe Charlie Hebdo toimetusele ja koššerpoele, milles hukkus 17 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles