Pildid: Prantsusmaale saabunud Barack Obama viis lille Bataclani kontserdimaja juurde

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaale kliimakonverentsile saabunud USA president suundus eile hilisõhtul pärast Pariisi Charles de Gaulle´i lennuväljal maandumist Bataclani kontserdimaja juurde, kus 13. novembril kaotas terrorirünnakus elu 89 inimest.

Obama pani koos Prantsuse presidendi François Hollande´i ja Pariisi linnapea Anne Hidalgoga hoone juurde lille hukkunute mälestuseks, edastab AFP.

Presidendid ja linnapea asetasid igaüks mälestusalale valge roosi.

Terroristid ründasid lisaks Bataclani kontserdimajale, kus 13. novembril esines USA ansambel Eagles of Death Metal, ka populaarseid söögikohti ja tahtsid sisenenda Pariis kuulsale Stad de France staadionile, kus toimus Prantsusmaa-Saksamaa sõpruskohtumine jalgpallis. See hoiti ära ja kolm terroristi õhkisid end staadioni juures.

Kokku hukkus rünnakutes 130 inimest, kellest 89 kaotas elu Bataclanis.

Pariisi kliimakonverents algab täna ja kestab kuni 11. detsembrini. Konverentsi eesmärgiks on saavutada rahvusvaheline kliimakokkulepe, mis võimaldaks hoida ülemaailmset soojenemist alla kahe kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles