Pariisis algas kõigi aegade suurim kliimatippkohtumine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse president François Hollande  (keskel), Prantsuse välisminister Laurent Fabius (vasakul) ja ÜRO peasekretär Ban Ki-moon kliimakonverentsi avamisel.
Prantsuse president François Hollande (keskel), Prantsuse välisminister Laurent Fabius (vasakul) ja ÜRO peasekretär Ban Ki-moon kliimakonverentsi avamisel. Foto: SCANPIX

Prantsuse president François Hollande ja ÜRO peasekretär Ban Ki-moon tervitasid täna 150 Pariisi kliimatippkohtumisele saabuvat maailma liidrit.

12-päevastel 195 riigi kõnelustel loodetakse jõuda esimese ülemaailmse kokkuleppeni kasvuhoonegaaside emissiooni piiramiseks ja kliimamuutuste ärahoidmiseks.

«Multilateralismi kaudu saame maailmale näidata, et suudame teha koostööd võitluses kliimamuutuste ja üleilmse terrorismi vastu,» ütles kõneluste ametist lahkuv president Peruu keskkonnaminister Manuel Pulgar-Vidal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles