Briti valitsus hakkab rahva õnnelikkust mõõtma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti peaminister David Cameron (vasakul) loodab õnnelikkuse indeksit tulevikus kasutada poliitika tegemiseks.
Briti peaminister David Cameron (vasakul) loodab õnnelikkuse indeksit tulevikus kasutada poliitika tegemiseks. Foto: SCANPIX

Suurbritannia kavatseb kasutusele võtta õnnelikkuse indeksi, et mõõta oma elanike psühholoogilist ja keskkondlikku heaolu, teatas valitsuse allikas täna ajalehele The Guardian.

Peaminister David Cameron palub lähiajal statistikaametil töötada välja meetodid rahva üldise heaolu mõõtmiseks. Peale inimeste meeleolu ja suhtumise kavatsetakse allika sõnul mõõta näiteks seda, kui palju britid jäätmeid taaskasutavad, vahendas AFP.

Cameron tahab õnnelikkuse indeksit tulevikus ära kasutada poliitika tegemisel, kuid seoses avalikku sektorit ootavate karmide kärbetega ei pruugi tulemused talle meeltmööda olla.

Sarnase indeksi kasutuselevõttu kaalub praegu ka Kanada. Prantsuse president Nicolas Sarkozy teatas eelmisel aastal, et tahab õnnelikkust kasutada ühe indikaatorina riigi majandusedu hindamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles