Võimuerakond võitis Kreeka kohalikud valimised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka peaminister George Papandreou (paremal) õnnitleb vastvalitud Ateena linnapead George Kaminist.
Kreeka peaminister George Papandreou (paremal) õnnitleb vastvalitud Ateena linnapead George Kaminist. Foto: SCANPIX

Kreekat valitsevaid sotsialiste saatis kohalikel valimistel suur edu, esimest korda pärast 24-aastast vaheaega hõivasid nad Ateena ja riigi suuruselt teise linna Thessaloniki linnapea kohad.

Ühtlasi võitsid sotsialistid 13st kubernerikohast kaheksa. Valimisosalus nädalataguses esimeses voorus ja eilses teises voorus oli rekordmadal. Ateenas ulatus see vaid 33 protsendini, üle riigi käis hääletamas 50 protsenti valijatest, vahendas dpa.

Kreeka peaministri George Papandreou sõnul näitab tema erakonnale antud tugev toetus selgelt, et rahvas toetab säästumeetmeid, mis peaksid Kreeka hiiglaslikku riigivõlga vähendama.

Valitsus peab vastutasuks IMFi ja ELi 110 miljardi euro suurusele päästepaketile kärpima kulutusi ja ümber korraldama suure osa majandusest. Kokkuhoiumeetmed on viimastel kuudel aga kasvatanud töötust ja põhjustanud tuhandete väikeettevõtete sulgemise.

EL ja IMF alustavad täna auditit, mis määrab, kas Kreeka saab detsembris kätte järgmised üheksa miljardit eurot oma laenust. Seni on Ateenale üle kantud 30 miljardit eurot, vahendas AFP.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles