Türgi president lükkas Venemaa süüdistused tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi peaminister Recep Tayyip Erdoğan.
Türgi peaminister Recep Tayyip Erdoğan. Foto: SCANPIX

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan ütles eile Pariisis, et on valmis ameti maha panema, kui leiavad kinnitust Venemaa presidendi Vladimir Putini süüdistused, et Türgi ajab sunniitliku äärmusrühmitusega Islamiriik (IS) naftaäri.

«Ma ütlen siin praegu midagi väga jõulist. Kui selline asi leiab tõestamist, siis meie rahva üllus nõuaks seda, et ma ei saaks kuidagi ametisse jääda,» ütles Erdoğan riiklikule uudisteagentuurile Anatolia.

«Ja ma ütlen härra Putinile - kas sina jääksid ametisse? Ma ütlen seda selgelt,» lisas president.

Putini sõnul on Moskval põhjust uskuda, et Venemaa lennuki allatulistamise Süüria kohal on seotud sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) naftavedudega Türgi territooriumile.

«Kui midagi sellist öelda, peab olema võimeline ka seda tõestama. Me ei ole ebaausad ega tee sellist vahetust terrorirühmitustega. Kõik peavad seda teadma,» märkis Erdoğan, kelle kinnitusel käib kogu Türgi gaasi- ja naftaimport seaduslikke teid pidi.

«Jäägem kannatlikuks ja ärme tegutseme emotsionaalselt,» lisas ta.

Türgi-Vene suhted on järsult pingestunud pärast 24. novembri vahejuhtumit, mil Türgi hävitajad tulistasid Süüria piiril alla Vene ründelennuki Su-24.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles