Sooja kliimaga riigid sõlmisid liidu päikeseenergia kasutamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikesepaneelid Indias.
Päikesepaneelid Indias. Foto: SCANPIX

India peaministri Narendra Modi algatusel moodustati Pariisi kliimakonverentsi 121 riigi allianss päikeseenergia kasutamise järsuks suurendamiseks.

Soojades regioonides asuvate riikide liit lubas deklaratsioonis eraldada 2030. aastaks investeeringutena päikeseenergia arendamisse üle ühe triljoni dollari (940 miljardit eurot).

Modi ütles konverentsil, et uus allianss aitab juhtida maailma turvalisemale arenguteele.

«Valdav osa inimkonnast on õnnistatud aastaringselt ohtra päikesevalgusega, ometi ei kasuta paljud riigid päikeseenergiat,» ütles India valitsusjuht. «Tahame tuua päikeseenergia meie ellu ja kodudesse, muuta selle odavamaks ja usaldusväärsemaks energiaallikaks.»

Pariisi konverentsi eesmärk on koondada kõik maailma riigid ühtsesse kokkuleppesse võitluseks kliimamuutusega, kõnelustel loodetakse jõuda üksmeelele piirata kliima soojenemist kahe kraadini Celsiuse järgi tööstusrevolutsiooni eelse tasemega võrreldes. Selleks tuleb oluliselt kärpida fossiilkütuste kasutamisest tingitud kasvuhoonegaaside emissiooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles