NATO välisministrid toetasid julgestusmeetmete rakendamist Türgile

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO välisministrid kohtumisel.
NATO välisministrid kohtumisel. Foto: AP

Täna Brüsselis toimunud kohtumisel võtsid NATO välisministrid vastu deklaratsiooni, millega toetatakse konkreetsete meetmete rakendamist Türgi julgeoleku kindlustamiseks. Deklaratsioon näeb ette Türgi kaitseplaanide ülevaatamist ning täiendatud õhukaitse meetmete jätkumist.

«Toetame täielikult Türgi õigust ennast kaitsta ning seisame solidaarselt liitlasega ka täiendavate julgeolekumeetmete rakendamisel,» sõnas kohtumisel osalenud välisminister Marina Kaljurand.

Välisministri sõnul on Süüria kodusõda ja NATO lõunasuunalt tugevnev terrorism, mille kurvaks näiteks on hiljutised sündmused Pariisis, ohuks kogu alliansile.

«Oluline on näidata, et liitlased seisavad ühtselt ohtude vastu idast ja lõunast,» lisas Kaljurand ning rõhutas NATO ja Euroopa Liidu tihedama koostöö vajadust terrorismivastases võitluses.

Rahvusvaheline koalitsioon, mis kaasab mitmeid NATO liitlasi, on aktiivselt võitlemas Süüria territooriumil jõudu kogunud äärmusrühmitusega Daesh. Koalitsiooni liikmena on Eesti toetanud Daeshi vastu võitlevaid rühmitusi relvasaadetistega.

Deklaratsiooni ajendiks oli kestev kodusõda Süürias, mis on kujunenud ohuks Türgi piiridele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles