Amnesty: asüülitaotlejaid ei tohi Eritreasse tagasi saata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Eritrea pealinnas Asmaras asuvale tankide surnuaiale.
Vaade Eritrea pealinnas Asmaras asuvale tankide surnuaiale. Foto: SCANPIX

Inimõigusorganisatsioon Amnesty International hoiatas lääneriike asüülitaotlejate tagasisaatmise eest Eritreasse, öeldes, et sealne olukord ei ole paranenud, kuigi valitsus seda väidab.

Eritrealased on suuruselt kolmas Euroopasse püüdlev rühm süürlaste ja afgaanide järel. Paljud neist põgenevad ajateenistusega sarnaneva ühiskondliku teenistuse eest, mis on eritrealastele kohustuslik.

Eritrea valitsus väidab, et see teenistus kestab maksimaalselt poolteist aastat. Sestap on mitmed lääneriigid seisukohal, et teenistusse sunnitute olukord on paranenud.

Amnesty andmetel ei pea see aga paika ning paljud on sunnitud olema sellises teenistuses aastaid või isegi aastakümneid.

«Need, kes püüavad põgeneda, vangistatakse. Sama saatus ootab tõenäoliselt neid, kes sunniviisiliselt Eritreasse tagasi saadetakse, kui nende asüülitaotlust ei rahuldata,» hoiatas Amnesty.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles