Malaysia ohjab liiderlikkust algklasside seksuaalharidusega

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Lootuse kool. Lootuse maja,» ütleb kiri septembris Malaysias avatud esimesel rasedate teismeliste koolil.
«Lootuse kool. Lootuse maja,» ütleb kiri septembris Malaysias avatud esimesel rasedate teismeliste koolil. Foto: SCANPIX

Tuleval aastal jõuab Malaysia algkoolidesse – isegi kuueaastaste õpilasteni – seksuaalharidus, mille eesmärgiks on ohjata selles riigis lokkavat imikute hülgamist, liiderlikkust ja HIVi, kirjutab ajaleht Irish Examiner.


Aseharidusministri Wee Ka Siongi sõnul koostati 6-11-aastaste laste jaoks uus õppekava. «Me tahame ka 6-11-aastastele algkoolilastele anda paremat arusaamist pereväärtustest ja sellest, kuidas kaitsta end kõrge riskiga käitumise eest,» põhjendas minister.

«Alg- ja keskkooli tunnid moodustavad laiaulatusliku seksuaalhariduse, mis aitab vähendada liiderlikkust, soovimatuid rasedusi, beebide hülgamist, HIVi ja teisi sotsiaalseid haigusi,» lisas Wee.

Malaysias peab abieluvälise lapse saamist äärmiselt häbiväärseks nii moslemitest põhielanikkond kui ka hiina ja india vähemused. See on omakorda viinud olukorrani, kus harvad pole juhtumid, kui ema jätab oma vastsündinu surema avalikku tualettruumi või prügimäele.

Mullu registreeriti Malaysias 79 beebide hülgamise juhtumit. Tänavu oli neid juba septembriks kogunenud umbes 70.

Võimude reaktsioonina sellele probleemile avati pealinnas Kuala Lumpuris mais esimene beebide varjupaik, kuhu saab tuua soovimatud imikud, ning septembris Malacca osariigis esimene kool rasedatele teismelistele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles