USAs hukkus sotsiaalteenuste keskuses tulistamises 14 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USAs California osariigis San Bernardino linnas asuvas sotsiaalkeskuses tulistasid relvastatud isikud kolmapäeval hoones viibinud inimesi, hukkus vähemalt 14 ja vigastada sai 17 inimest. Kaks kahtlusalust hukkus hiljem tulevahetuses politseiga, teatasid korrakaitsjad.

San Bernardino päästeameti teatel said nad sündmuskohale väljakutse kohaliku aja järgi kell 11 (Eesti aja järgi kella 21 paiku). Tulistamine toimus Inland Regional Centeris, mis pakub San Bernardino ja Riverside'i maakonnas arengupuudega isikutele sotsiaalteenuseid. Keskuses töötab 670 inimest.

San Bernardino politseiülema Jarrod Burguani sõnul sisenes rajatisse kuni kolm relvastatud isikut ning avasid seal tule.

Politsei andmeil pagesid kahtlusalused sündmuskohalt mustas autos, mis tunde hiljem tabati San Bernardinos ühes elamurajoonis.

Sellele järgnenud tulevahetuses hukkus kaks autos olnud kahtlusalust, kellest üks oli mees ja teine naine, lausus Burguan. Neil oli seljas «ründerõivastuse laadne» riietus ning mõlemad olid relvastatud automaatide ja käsitulirelvadega, ütles politseiülem.

Foto:
Foto: Foto: Reuters

Tulevahetuses sai haavata ka politseinik, kuid tema vigastusi ei peeta eluohtlikeks.

Lisaks võeti kinni veel kolmas isik, keda nähti põgenemas autoga tulevahetuse toimumise piirkonnast. Tema võimalik seotus rünnakuga pole selge. Politsei arvates võis olla rünnaku planeerimisega seotud mitu inimest.

Võimud leidsid sotsiaalteenuste keskusest ka eseme, mida peetakse lõhkekehaks, ütles politseiülem. Pommitõrje tegutseb, lisas ta.

Politseiülemaga samal pressikonverentsil sõna võtnud USA Föderaalse Juurdlusbüroo esindaja sõnul on võimalus, et tegemist oli «terrorismiga», kuid ta keeldus seda kinnitamast.

Rünnaku motiiv pole selgunud.

Keskuse presidendi ja tegevjuhi Marybeth Feildi sõnul toimus rünnaku hetkel hoones San Bernardino maakonna tervishoiuameti bankett. Ameti kinnitusel viibis rajatises mitu nende töötajat. Keskuse kompleksis on kolm hoonet.

Barack Obama/Scanpix
Barack Obama/Scanpix Foto: Scapix

USA president Barack Obama mõistis hukka Ühendriikides aset leidva «massitulistamiste mustri» pärast Californias sotsiaalkeskuses toimunud tulistamist.

«Üks asi mida me teame on see, et praegu on meil siin riigis massitulistamiste muster, millele puudub sarnane terves ülejäänud maailmas,» lausus Obama telekanalile CBS.

Allikas:
Allikas: Foto: Reuters

NBC News avaldas, et ühe kahtlusaluse nimi on Syed Farook, kes võis tegutseda koos oma vennaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles