Meedia: Türgi tõrjus USA ettepanekut piiri sulgemiseks Süüriaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi väed piiril Süüria linna Kobanega 6. oktoobril 2014. Taamal Islamiriigi lipp. Pilt on illustratiivne
Türgi väed piiril Süüria linna Kobanega 6. oktoobril 2014. Taamal Islamiriigi lipp. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Ankara lükkas tagasi USA ettepaneku sulgeda Türgi-Süüria piir täiendavate sõdurite toel, mida läbivad Süüriasse teel olevad võitlejad ja mida kasutatakse nafta smugeldamiseks, kirjutas Türgi ajaleht Hürriyet kolmapäeval.

Ettepanek lükati tagasi peamiselt seetõttu, et seda ei peeta teostatavaks ning kardetakse, et teine pool võib võtta vaenuliku hoiaku ja alustada jõudude koondamist piirile, ütlesid Türgi ametnikud ajalehele.

Türgi ja USA ametnikud arutasid hiljuti Ankaras 98-kilomeetrise piirilõigu sulgemist rohkearvuliste sõjaväelaste toel.

Türklased ütlesid ameeriklastele, et selleks läheb vaja üht sõdurit iga kolme meetri järele, oma 30 000 sõjaväelast, edastab Hürriyet.

Sajaprotsendilise tulemuse saavutamiseks on vaja luua integreeritud piirikontrolli süsteem, mille rajamine võib käia Türgile rahaliselt üle jõu, öeldi ajalehele.

Kohtumisel meenutasid Türgi esindajad, et Türgi-Süüria piir on ka NATO-Süüria piir ja kutsusid USA-d üles võtma enda kanda osa piirivalve kuludest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles