Liik: Medvedev pole väga iseseisev poliitik

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Vladimir Putin ja riigipea Dmitri Medvedev 5. augustil.
Peaminister Vladimir Putin ja riigipea Dmitri Medvedev 5. augustil. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse (RKK) juhataja Kadri Liigi sõnul pole Venemaa president Dmitri Medvedev väga iseseisev poliitik.

«On arvatud, et kui Venemaa peaminister Vladimir Putin soovib naasta presidenditoolile, siis Medvedev temaga võistlema ei hakka,» rääkis Liik ETV saates «Välisilm».

«Medvedev pole väga iseseisev poliitik, tema kohta liigub ringi anekdoot, et Venemaal on olemas Putini ja Medvedevi grupeeringud, aga pole selge, kummas grupis on Medvedev ise,» sõnas Liik.

«Enne presidendivalimisi on Venemaal võimalikud muutused parteimaastikul, kuna Ühtne Venemaa ei esinenud viimastel valmistel nii tugevalt, kui loodeti,» selgitas ta.

«Ajakirjanik Oleg Kašini juhtumil on praegu erakordselt suur tähelepanu ja see on võimude poolt sanktsioneeritud tähelepanu,» rõhutas Kadri Liik.

«Ühe hüpoteesina arvatakse, et võimud kasutavad ajakirjanikku antud juhul ära, üks oletus on, et Medvedev tahab seda ära kasutada võitluses oma vastastega. Aga võibolla lepitakse ka poole tee peal kokku ja süüdlasi ei leita. Võimalik, et võimud tahavadki piirata noorteliikumisi, kuna need on üle käte läinud,» kirjeldas Liik.

«Aga üsna tõenäoliselt presidendivalimistele eelnev võimuvõitlus on nüüd algamas,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles