Euroopa Liit pressib Schengeni sulgemise plaaniga edasi

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vestlushoos on Taani immigratsiooni-, integratsiooni- ja eluasememinister Inger Strøberg ja Eesti siseminister Hanno Pevkur.
Vestlushoos on Taani immigratsiooni-, integratsiooni- ja eluasememinister Inger Strøberg ja Eesti siseminister Hanno Pevkur. Foto: tvnewsroom.consilium.europa.eu

Euroopa Liidu siseministrid leppisid kokku, et plaaniga seisata Schengeni viisavaba reisimise tsoon pressitakse edasi. Samm sillutab valitsustele võimalust kehtestada kuni kaheks aastaks piirikontrollid.

Ettepaneku toetamisel oli juhtivaks jõuks Saksamaa, kirjutab Financial Times. Kava oli käinud välja Euroopa Ülemkogu praegune eesistuja Luksemburg.

Luksemburgi migratsiooniminister Jean Asselborn ütles pärast koosolekut: «Ministrid leppisid kokku, et kui on tõsiseid puudujääke, mis [Schengeni] ala ohustavad, siis peab meil olema ühine Euroopa raamistik piiridega tegelemiseks pikemalt kui kuue kuu jooksul.»

«Lihtsad vastused on otsa lõppenud,» ütles üks kõrge euroametnik. «Järel on ainult halvad valikud. Need valikud on valusad ning nad nõuavad tabude murdmist ning tegusid, mida me instinktiivselt teha ei tahaks. See on nüüd meie liidrite vastutus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles