Rahvusrinne on võitmas Prantsusmaa kohalike valimiste esimest vooru

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paremäärmuslik Rahvusrinne on kogunud 27,2-30,8 protsenti häältest Prantsusmaa kohalike valimiste esimeses voorus, näitasid lävepakuküsitluste tulemused pühapäeva õhtul.

Küsitlustulemused näitasid erakonna edu vähemalt kuues piirkonnas 13-st.

Ekspresidendi Nicolas Sarkozy konservatiivid on saanud umbes 27-27,4 protsenti häältest ning võimul olevad sotsialistid 22,7-23,5 protsenti.

Erakonnad, mis koguvad esimeses voorus vähemalt kümme protsenti häältest, pääsevad nädala pärast teise vooru.

Rahvusrinde juht Marine Le Pen oli arvamusküsitlustes esikohal põhjas Nord-Pas-de-Calais-Picardie' piirkonnas, mis veel mõne aja eest oli vasakpoolsete kants.

Tema 25-aastane õetütar Marion Maréchal-Le Pen oli sama võimsalt juhtimas Kagu-Prantsusmaa valimisringkonnas, kuhu kuulub Prantsuse Riviera.

Pühapäeval purustasid mõlemad oma piirkonnas 40-protsendise toetuse künnise.

Võidu korral ei hakka Rahvusrinne mitte ainult esimest korda regionaalvalitsust juhtima, vaid see annab Marine Le Penile ka soodsa stardipositisooni 2017. aasta presidendivalimisteks.

Praeguste küsitluste põhjal võidaks ta valimised esimeses voorus.

Rahvusrinde toetus on märgatavalt kasvanud pärast 13. novembri Pariisi terrorirünnakuid, milles džihadistid tapsid 130 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles