USA endine president Jimmy Carter paranes ajuvähist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jimmy Carter
Jimmy Carter Foto: SCANPIX

USA kunagine president Jimmy Carter teatas eile, et ta on täielikult paranenud ajuvähist ning seda näitas talle hiljuti tehtud ajuskaneering.

91-aastane Carter andis Georgia osariigis baptistikirikus piiblitundi, kus ta ka ajuvähi kohta avalduse tegi, edastab Reuters.

Carteril hakati augustis ravima vähkkasvajat, mis oli jõudnud ta maksast ajju. Varasemad skaneeringud näitasid, et ajus on neli vähirakkudega kohta, mis ei allunud ravile.

«Viimati mulle tehtud skaneering näitas, et vähkkasvaja on kadunud ja see on minu jaoks hea uudis,» teatas Carter oma kunagises kodulinnas Georgias Plainsis Maranatha baptistikirikus.

Kohal olnud õnnitlesid endist demokraadist presidenti pärast ta kõne lõppu.

Carteril jätkub siiski ravi medikamentidega nagu pembrolizumab, mis tugevdab immuunsüsteemi võitluses vähirakkudega. Seda ravimit toodab farmaatsiafirma Merck &Co brändinime all Keytruda ning see on uue põlvkonna vähiravim, mis on alles katsetamisel.

Carter sai oma vähidiagnoosist teada möödunud suvel ning ütles siis, et «ta elu on jumala kätes».

James Earl Carter, keda enam tuntakse Jimmy Carterina (sündinud 1. oktoobril 1924) oli Ameerika Ühendriikide 39. president aastatel 1977–1981. Ta kuulus Demokraatlikusse parteisse.

Aastatel 1971–1975 oli Carter Georgia osariigi kuberner.

Carteri suurimaks välispoliitiliseks saavutus peetakse Iisraeli ja Egiptuse rahulepet 1978. aastal Camp Davidis.

Samuti andis ta Panamale tagasi Panama kanali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles