Iraak andis Türgi vägedele aega 48 tundi lahkumiseks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi peaminister Haider al-Abadi
Iraagi peaminister Haider al-Abadi Foto: SCANPIX

Iraagi võimud teatasid eile, et Türgi vägedel on aega 48 tundi Iraagist lahkumiseks.

Kui Türgi väed selle aja jooksul Iraagist ei lahku, siis Iraagi peaministri Haider Jawad Kadhim al-Abadi sõnul võetakse kasutusele survemeetmed nagu näiteks ÜRO Julgeolekunõukogu poole pöördumine, edastab AFP.

Poliitikavaatlejate arvates kasutab Iraak esmalt ikkagi diplomaatilisi survemeetodeid, sest sõjaline vastuolu Türgiga on välistatud põhjusel, et mõlemad riigid kuuluvad Islamiriigi vastasesse koalitsiooni.

Türgi saatis oma väeüksusi Iraagi põhjaosas asuvasse Basgiqa baasi möödunud neljapäeval eesmärgiga valmistada Iraagi armee sunniitidest võitlejaid ette Mosuli vallutamiseks.  

Türgi peaminister Ahmet Davutoğlu teatas eile, et Türgi ei saada Põhja-Iraaki uusi üksusi enne, kui Iraagi valitsusega on selles küsimuses läbirääkimisi peetud ja kokkuleppele jõutud ning praegu Iraagis olevad Türgi väeüksused jäävad sinna.

Türgi edastas, et möödunud neljapäeval Basgiqa baasi jõudnud üksused on osa kokkuleppest, mille kohaselt türklased aitavad Iraagi armeed võitluses Islamiriigiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles