Janukovitš vallandas Kiievi ekstsentrikust linnapea

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiievi linnapea Leonid Tšernovetski 2006. aastal valimiskampaania raames valedetektori testiks valmistumas.
Kiievi linnapea Leonid Tšernovetski 2006. aastal valimiskampaania raames valedetektori testiks valmistumas. Foto: SCANPIX

Ukraina president Viktor Janukovitš tegi täna sisuliselt lõpu Kiievit neli aastat valitsenud Leonid Tšernovetski võimule.

Janukovitši kodulehel olnud avalduses öeldakse, et president allkirjastas määruse, mille kohaselt eemaldas ta Tšernovetski Kiievi linnavalitsuse juhataja kohalt ja pani teise tippametniku Oleksandr Popovi tema asemele, vahendas AFP.

Tšernovetski valiti Kiievi linnapeaks 2006. aastal ja seoses Ukraina poliitika omapäraga peaks tal nüüd ametlikult säilima meeri staatus, ehkki enam pole tal mingit võimu, sest ta ei kontrolli linnavalitsust.

Need kaks ametikohta on Kiievis eraldatud – linnapea valib otsevalimistel rahvas ja seejärel nimetab president ta ametisse ka linnavalitsuse juhatajaks. Nagu on kombeks, pidas Tšernovetski mõlemat ametit.

Kyiv Post kirjutas, et Ukraina võimud uurivad praegu, kas Kiievi linnavalitsuse ametnikud on seotud väidetavate korruptsioonijuhtumitega. Ühelegi tippametnikule seni süüdistust esitatud ei ole.

Tšernovetski nelja-aastane valitsusaeg oli ülimalt värvikas. Vastaste sõnul kannatas ta vaimsete probleemide all. Näiteks andis ta ükskord pressikonverentsi ujumispükste väel ja näitas ette rea võimlemisharjutusi, et tõestada oma kehalist vormi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles