Venemaa kuulutas Hodorkovski mõrva eest tagaotsitavaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Hodorkovski.
Mihhail Hodorkovski. Foto: Reuters/ScanPix

Vene õiguskaitseasutused on pannud naftafirma Jukos endise juhi Mihhail Hodorkovski Neftjuganski linnapea Vladimir Petuhhovi mõrva eest tagaselja tagaotsitavate nimekirja, ütles olukorraga kursis olev allikas Interfaxile.

«Kahtlustatava tabamiseks korraldatakse föderaaltasandi otsingud,» ütles ta.

Allika sõnul võib Vene juurdluskomitee kuulutada Hodorkovski rahvusvaheliselt tagaotsitavaks ja taotleda tema tagaselja vahistamist.

Hodorkovski pressiesindaja Kulle Pispaneni sõnul on Kremli kriitiku aadress Vene uurijatele teada. «Samuti on see kirjas Avatud Venemaa veebilehel.» 

Pärast ärimehe isa Boriss Hodorkovski kutsumist juurdluskomiteesse ei ole edasisi meetmeid rakendatud, lisas ta.

2003. aastal vangistatud Hodorkovski vabanes vanglast 2013. aasta detsembris pärast president Vladimir Putinilt amnestia saamist ning siirdus elama Šveitsi.

Pispaneni sõnul ei kavatse Hodorkovski Vene juurdluskomitee uurimistoimingutes osaleda. «Miks selles farsis osaleda? Ta mängis nendega 10 aastat. Tal ei ole Venemaal pärast vanglast vabanemist advokaate.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles