Putin: loodetavasti pole terroristide vastu tuumalõhkepäid vaja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: Sergey Guneev/Sputnik

Venemaa president Vladimir Putin tegi sõjaväelastele teisipäeval ülesandeks analüüsida uue täppisrelvaga äärmusrühmituse Islamiriik (IS) pihta antud lööke ja avaldas lootust, et võitluses terroristidega ei ole vaja neid tuumalõhkepeadega varustada.

«On vaja loomulikult kõik läbi analüüsida, kõik, mis toimub lahinguväljal ja kuidas relv töötab. Nii (tiibraketid) Kalibr kui raketid A-101 on üldiselt ennast näidanud väga heast küljest. Nüüd me mõistame, et see on uus kaasaegne ja väga efektiivne täppisrelv, mida seejuures saab varustada nii tava- kui spetsiaalse, st tuumalõhkepeaga. Mõistagi võitluses terroristidega ei ole seda vaja, loodan, et ei ole kunagi vaja,» ütles Putin kohtumisel kaitseminister Sergei Šoiguga.

Presidendi sõnul näitab see edasiliikumist Vene armee ja laevastiku käsutusse jõudva relvastuse ja tehnika täiustamise osas.

Venemaa sooritas esmakordselt rünnaku Süüria sihtmärkide pihta Vahemeres baseeruvalt allveelaevalt. «Me tulistasime Vahemeres olevalt allveelaevalt Rostov-na-Donu tiibrakette Kalibr,» vahendas Vene meedia Šoigu sõnu president Vladimir Putinile.

Šoigu lisas, et Venemaa teisipäevaste rünnakute sihtmärgiks olid kaks terroristide sihtmärki Raqqa ümbruses, mis on 'de facto' äärmusrühmituse Islamiriik (IS) pealinn Süürias.

Löökidest teavitati eelnevalt USA-d ja Iisraeli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles