Putin: Venemaal on Türgi poolt alla tulistatud sõjalennuki must kast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Moskva on saanud enda käsutusse Türgi poolt möödunud kuul alla tulistatud sõjalennuki Su-24 musta kasti ja kavatseb seda analüüsida koos välisspetsialistidega, ütles teisipäeval Venemaa president Vladimir Putin.

«Ma palun teil seda esialgu mitte avada,» lausus Putin kaitseminister Sergei Šoigule kohtumisel, mille ajal musta kasti näidati, vahendas Vene meedia. «Avage see üksnes koos välisekspertidega.»

President kinnitas samas, et sõltumata lennuandmete salvesti analüüsi tulemustest, ei muuda Moskva oma lähenemist Türgile.

«Et asi oleks selge, tahan öelda, et meil on kindlasti vaja seda teada, kuid mida me ka teada ei saaks, ei muuda me oma suhtumist sellesse, mida Türgi võimud tegid,» ütles Putin.

«Ma ütlen veel kord, et me kohtlesime Türgit mitte üksnes kui sõpra, vaid ka kui meie liitlast terrorivastases võitluses, ja keegi ei oodanud seda alatut, reeturlikku noahoopi selga,» lausus riigipea.

Kuid, lisas ta, Venemaal on vaja teada kõiki juhtunu üksikasju.

«Niipalju kui mina aru saan, on selle põhjal võimalik kindlaks teha kogu Su-24 liikumistrajektoor stardist allakukkumiseni,» ütles riigipea, kelle sõnul saab selle põhjal ühtlasi ka määratleda, kus oli lennuk Türgi õhujõudude rünnaku hetkel.

«Seetõttu, on vaja töötada selle seadmega väga tähelepanelikult ja põhjalikult, kõrgel professionaalsel tasemel, koos välismaiste ekspertidega. Igal juhul me peame kutsuma kõiki, kes peaks soovima ühineda selle tööga,» ütles ta.

Vene president Vladimir Putin ja kaitseminister Sergei Šoigu Kremlis SU-24 musta kasti inspekteerimas. Fotod: Scanpix
Vene president Vladimir Putin ja kaitseminister Sergei Šoigu Kremlis SU-24 musta kasti inspekteerimas. Fotod: Scanpix Foto: Michael Klimentyev/Sputnik
Foto: Michael Klimentyev/Sputnik
Foto: Michael Klimentyev/Sputnik
Foto: Michael Klimentyev/Sputnik
Foto: Mikhail Klimentyev/Mikhail Klimentyev/TASS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles