Baieri sotsiaalminister: Saksamaal on põgenike arv ületanud ühe miljoni piiri

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikepere Saksamaal Giessenis
Põgenikepere Saksamaal Giessenis Foto: SCANPIX

Saksamaal on sel aastal registreeritud põgenike arv ületanud ühe miljoni inimese piiri, teatas Baieri sotsiaalminister.

Baieri liidumaa sotsiaalministri Emilia Müller edastas sellekohase teate eile ning tema sõnul on statistikasse kaasatud ka need migrandid, kes ei ole asüülitaotlust veel esitanud, kuid on vastuvõtukeskuste nimekirjas, edastab iltalehti.fi.

Mülleri teatel registreeriti novembris rohkem kui 200 000 migranti uue EASY süsteemi abil, mis võimaldab varasemast kiiremat isikuandmete töötlust.

Mülleri teatel hakkab Saksamaal kätte jõudma piir, mil ollakse võimelised pagulasi majutama ja ühiskonda integreerima. Ministri arvates peaks Saksamaa senist pagulaspoliitikat muutma ja karmistama.

Väljaanne Bild teatas, et migratsiooniekspertide hinnangul ei kajasta EASY süsteem Saksamaale jõudnud põgenike tegelikku arvu, mis võib olla seniarvatust märgatavalt suurem.

Kuid on ka neid, kelle arvates suur osa põgenikke on kogemata registreeritud erinevate süsteemide samaagese kasutamise tõttu topelt ja riigis ei ole üle ühe miljoni põgeniku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles