Reedel arutatakse Genfis olukorda Süürias

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igapäevaelu kodusõjast räsitud Süürias
Igapäevaelu kodusõjast räsitud Süürias Foto: SCANPIX

Šveitsis Genfis toimub sel reedel kolmepoolne kohtumine Süüria kriisi lahendamise teemal ning sellel osalevad Venemaa, USA ja ÜRO Julgeolekunõukogu esindajad.

Mõlema suurriigi diplomaatiliste allikate teatel on kohtumise eesmärgiks leida vahendid, mille abil saaks Süüria konflikti lõpetada, edastab AFP.

Venemaa esindajate arvates tuleks senisest suuremat rõhku panna äärmusrühmituse Islamiriik vastasele võitlusele ja terrorismi tõrjumisele.

Lääneriigid ja Venemaa on otsinud Süüria kodusõja lõpetamise võimalusi mitu aastat. Olukord Süürias  on muutunud Islamiriigi tegevuse tõttu aina kriitilisemaks ning Euroopasse saabub seni suurel hulgal süürlastest põgenikke.

Viimati toimus Süüria teemaline kohtumine oktoobri lõpul Austria pealinnas Viinis, kus osales 17 riiki. Lisaks lääneriikidele olid kohal ka ÜRO, ELi ja Süüria naaberriikide esindajad.

Nüüdne Genfi kohtumine on Viini kohtumise loogiline jätk.

Mitu aastat kestnud Süüria sõjas on hukkunud üle 250 000 inimese ning miljonitest süürlasest on saanud põgenikud nii oma riigi sees kui välismaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles