Vihased Ryanairi reisijad keeldusid lennukist väljumast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanairi lennuk Marseille' lennuväljal 2006. aasta arhiivifotol.
Ryanairi lennuk Marseille' lennuväljal 2006. aasta arhiivifotol. Foto: SCANPIX

Üle saja vihase Ryanairi reisija istus täna öösel pimedas lennukisalongis neli tundi ilma söögi ja joogita, keeldudes lennukist lahkumast, pärast seda, kui lennuk Prantsusmaa asemel Belgias maandus.

Marokos Fesist startinud Iiri odavlennufirma lennuk pidi maanduma Pariisi lähedal Beauvais's, kuid kuna õhkutõus lükkus kolme tunni võrra edasi, ei saanud piloodid sihtkohas maanduda, sest Beauvais' lennujaam oli hilise õhtutunni tõttu juba suletud. Lennuk suunati ümber Liège'i lennujaama Lõuna-Belgias, kusjuures reisijate sõnul ei hoiatatud neid kordagi, et sihtkohta vahetatakse.

Pärast mitu tundi kestnud läbirääkimisi peamiselt prantsuse rahvusest vihaste reisijatega veensid Belgia ametiisikud neid lõpuks väljuma ja ootama lennujaamas, kuni bussid nad Prantsusmaale viiksid, rääkis üks tuletõrjuja AFP-le.

«Läbirääkimine oli nii keeruline, et me polnud kindlad, kas nad üldse välja tulevad,» ütles päästja.

Reisijad rääkisid, et lennuk startis Fesist kell 19.15 kohaliku aja järgi ja maandus Liège'is kella 23.30 paiku. Turistid lahkusid lennukist kell 3.30 täna varahommikul.

Üks turist rääkis, et reisijatele ei antud protestiaktsiooni ajal isegi vett ja tualetid jäid suletuks.

«Piloot lahkus ja jättis isegi kokpiti ukse lahti,» ütles naise ja kahe väikse lapsega reisinud ärimees Reda Yahiyaoui.

AFP sõnul ei olnud Ryanairi pressiesindajalt esialgu võimalik kommentaari saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles