Arctic Sea oletatavate kaaperdajate materjalid jõudsid prokuratuuri

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubalaev Arctic Sea
Kaubalaev Arctic Sea Foto: SCANPIX

Kriminaalasja materjalid kaubalaeva Arctic Sea oletatavate kaaperdajate kohta anti üle peaprokuratuurile.

Prokuratuuri uurimiskomitee ametlik esindaja Vladimir Markin rääkis, et uurimismaterjalid puudutavad Aleksei Andrjušini, Dmitri Bartenevi, Igor Borissovi, Aleksei Bulevi, Vitali Lepini ja Jevgeni Mironovi tegevust.

Meeste sooritatud oletatav kuritegu puudutab kriminaalseadustiku paragrahvi 227 peatükki 3, mis käsitleb piraatlust, vahendas RIA Novosti.

Süüdistuse järgi osalesid mehed organiseeritud grupiviisilises kuriteos, mille jooksul hõivati 25. juulil 2009 kaubalaev Arctic Sea koos venelastest meeskonnaga.

«Praeguse seisuga on kriminaalasja materjalid edastatud Venemaa peaprokuratuurile kinnituse saamiseks süüdistuskokkuvõttele,» rääkis Markin.

Moskva linnakohus on varem määranud karistuse kahele piraadile. Jõuku juhtinud Läti elanikku Dmitri Savinsit karistati seitsmeaastase vangistusega ja Andrei Lunevit viie aasta pikkuse vangistusega.

Kolmas Arctic Sea kaaperdamisega seotud mees, Sergei Demtšenko sõlmis Venemaa prokuratuuriga kohtuvälise kokkuleppe. Markin rääkis novembri alguses, et mees võttis süü täielikult omaks ning prokuratuur sõlmis temaga kohtuvälise leppe.

Markin lisas, et kriminaalasi on saadetud peaprokuratuurile süüdistuskokkuvõtte kinnitamiseks.
Demtšenko on Saksamaa ettevõtja, keda Savins on nimetanud üheks ettevõtmise tellijaks.

Puidulastiga Arctic Sea lahkus Soomest Pietarsaarist 22. juulil 2009 ja pidi plaani järgi jõudma Alžeeriasse Bejaïa sadamasse 4. augustiks. Tegelikult jõudis last sihtkohta kolm ja pool kuud kavatsetust hiljem.

Omapärane sündmustejada sai alguse aga 24. juulil Läänemerel, kui Rootsi territoriaalvetes astusid Malta lipu all sõitnud laeva pardale 8 väidetavat piraati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles