Vene saatkond: Laaneots hirmutab noori Venemaaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Laaneots.
Ants Laaneots. Foto: Kristjan Teedema

Venemaa saatkonna väitel hirmutab riigikogu liige Ants Laaneots Eesti noori «Vene ohuga», vahendas uudisteagentuur Interfax.

Saatkond teatas esmaspäeval, et riigikogu liige, endine kaitseväe juhataja Ants Laaneots väitis Tartu ülikooli Narva kolledžis esinedes, et Venemaa meedia eksitab Kirde-Eesti peamiselt venekeelset noorsugu.

«Siin (Kirde-Eestis) on koolilapsed Venemaa infoväljas, see tähendab, saavad teavet ühekülgselt ja paljudel juhtudel väänatud kujul,» vahendas saatkond Laaneotsa sõnu.

Laaneots kinnitas Postimehele oma öeldut. Ta lisas, et Narvas kõrgkoolis esinedes ei olnud pistmist hirmutamisega. «Venemaa hirmutab, aga mitte meie. Mina püüan asju näidata nii, nagu on. Kui vaadata Vene massimeediat, siis seal on tõesti väga palju suunatud propagandat,» ütles erukindral.

Saatkond teatas veel, et ohtude seas nimetas saadik Venemaa jätkuvat agressiooni Ukrainas ning spekuleeris Venemaa plaanide ümber taastada oma võim endise Nõukogude Liidu aladel. Saatkond teatas, et oma esinemises kutsus Laaneots «sõjameheliku otsekohesusega» tudengeid mitte olema oinad.

«See uskumatu jutt jõudis tippu kindrali jutuga 17 000 Ukrainas hukkunud Venemaa sõdurist. Tahaks küsida sedavõrd hästi teavitatud ettekandjalt –  kas ta mitte ise ei kuulu nende hulka, kes arvavad, et usutavuseks peab vale olema uskumatu,» teatas saatkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles