Tuneesia mõistis vangi homoseksualismis süüdistatud kooliõpilased

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Tuneesias läksid kohtu alla kuus homoseksualismis süüdistatud kooliõpilast ning neist igaühele määrati kolm aastat vanglakaristust, teatas nende advokaat. Inimõiguslased on otsuse hukka mõistnud.

Kairouani linnas asuv kohus rakendas süüdistatavate suhtes maksimaalset määra karistusseadustiku vastuolulise punkti all, mis kriminaliseerib meestevahelise seksi. Lisaks ei tohi õpilased pärast karistuse kandmist Kairouani kesklinna siseneda, vahendas advokaat Boutheina Karkni.

Noormehed peeti kinni novembris ja detsembris pärast seda, kui nende naabrid neist teada andsid ja nad pidid läbima «anaaluuringud». Ühe süüdistatava arvutist olevat ka leitud «solvavat» videomaterjali.

Advokaat kirjeldas kohtuotsust kui erakordselt karmi ja lubas selle edasi kaevata. Inimõigusorganisatsioon Amnesty International tõi selle välja kui «šokeeriva näite sügavalt juurdunust riiklikult toetatud diskrimineerimisest.»  Avaldus märkis, et «juhul, kui neid teostatakse tahte vastaselt, kuuluvad anaaluuringud piinamise alla.» Samuti kutsus ühendus üles poisse koheselt ja tingimusteta vabastama. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles