Ukraina võimud teatasid Janukovõtši arhiivi leidmisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina ekspresidendi Viktor Janukovõtši villa
Ukraina ekspresidendi Viktor Janukovõtši villa Foto: SCANPIX

Ukraina siseministri Arsen Avakovi sõnutsi õnnestus leida Ukraina kukutatud presidendi Viktor Janukovõtši ja tema perekonna arhiiv, mis aitab kaasa nende kuritegude uurimisele.

«Saime kätte ühe suurima Viktor Jankovõtši arhiivi, Mežigirja kohta käivate ja tema poja Oleksandri ettevõtte MAKO dokumentide originaalid, Janukovõtsi isiklikud dokumendid - tunnistused, mitme, sh välismaise ettevõtte käibearved,» ütles Avakov valitsuse istungil täna.

Uurimise peavalitsuse ülem, Ukraina politsei asejuht Oleksandr Vakulenko märkis omakorda, et politseiuurijad on riigikassa materjalide alusel algatanud kriminaalasja riigieelarve raha pesnud konverteerimiskeskuste kohta.

Tema sõnutsi saadi kätte ka off-shore ettevõtete pitsatid, pangadokumendid, mis paljastavad kuritegelikud skeemid, mille abil varastati riigieelarve raha, dokumendid Oboloni kaldapealsel asuva krundi ja maja, mitmes pealinna otsas asuvate parkimiskohtade ja Novi Petrivtsi külas oleva 5 ha suurune maatüki kohta.

«Praegu vormistavad politsei ja prokuratuuri uurijad neid dokumente protsessuaalselt, et kinnistada nende tõestuslik tähtsus ja kasutamine kohtus,» rõhutas Vakulenko.

Riigikassa asejuht Sergi Bilan rõhutas, et juba tõkestati hulk pangaarveid ning uurijad püüavad välja selgitada, millised vahendid nimelt nendel arvetel asuvad, et tuvastada raha pesemise ja Ukrainast väljaviimise skeemid, samuti selle raha riiki tagasitoomiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles