Prantsuse tippsportlaste surmaga lõppenud kopteriõnnetuse põhjustas piloodi viga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argentinas La Riojas põrkasid kokku kaks helikopterit, elu kaotas kümme inimest. Hukkunute seas oli ka kolm Prantsuse tippsportlast
Argentinas La Riojas põrkasid kokku kaks helikopterit, elu kaotas kümme inimest. Hukkunute seas oli ka kolm Prantsuse tippsportlast Foto: SCANPIX

Märtsis Argentinas aset leidnud kahe kopteri kokkupõrke, milles hukkus teiste seas kolm Prantsuse sporditähte, põhjustas piloodi viga, teatasid uurijad neljapäeval.

«Juurdluse ja analüüsi käigus hangitud informatsiooni kohaselt oli õnnetuse põhjus pilootide tajuviga kaht kopterit lahutavale vahemaale,» teatas Argentina lennujuurdlusüksus (JIAAC) katastroofi käsitlevas raportis.

«Tajuviga viis kokkupõrkeni ilma, et oleks sooritatud mingeid põike- või kaitsemanöövreid,» seisab raportis.

Kopterid põrkasid kokku 9. märtsil Prantsuse tõsielusaate võtete ajal Argentina La Rioja provintsis Villa Castelli lähistel. Õnnetuspaik asub pealinnast Buenos Airesest 1170 kilomeetri kaugusel.

Õnnetuses kaotasid elu prantsuse purjetaja Florence Arthaud (57), ujumise olümpiavõitja Camille Muffat (25), olümpiamängudel Prantsusmaale poksis pronksmedali võitnud Alexis Vastine (28), viis võttemeeskonna liiget ja kaks pilooti.

Maapinnal filmitud amatöörvideost on näha kopterite lähestikku lendamist, seejärel nende sabatiivikute kokku puutumist ning kopterite allakukkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles