Putini sõnul on Trump andekas ja silmapaistev

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Venemaa presidendi Vladimir Putini arvates on USA vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump «ilma igasuguse kahtluseta väga andekas ja silmapaistev isiksus».

Trump on varem ülistanud Vene presidendi macho-stiili ja Süüria poliitikat, edastab BBC.

Putini arvates ei reageerinud Trump üle, kui teatas, et USA ei tohiks lubada riiki enam mitte ühtegi sisse rännata soovivat moslemit.

Vene presidendi sõnul on Venemaa valmis USA uue presidendiga koostööd tegema, ükskõik kes selleks siis saab.

«See ei ole meie otsus, kellest saab järgmine USA president, see sõltub ameeriklastest hääletajatest. Mis puudutab Donald Trumpi, siis on ta teistest presidendikandidaatidest peajagu üle,» nentis Putin oma eilsel, iga aasta lõpul peetaval suurel pressikonverentsil.

Putini arvates saaks ta Trumpiga väga hästi läbi, kui suurärimehest saaks järgmine USA president.

Trump on varem avaldanud Putinile toetust, kuna Venemaa astus Süürias vastu äärmusrühmitusele Islamiriik.

USA praeguse presidendi Barack Obama ja Vladimir Putini suhted on viimasel ajal jahenenud eelkõige erimeelsuste tõttu, mis puudutavad Ukrainas ja Süürias toimuvat.

USA presidendivalimised toimuvad 2016. aasta novembri esimesel teisipäeval. Ametisoleva presidendi Barack Obama ametiaeg lõpeb 2017. aasta 20. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles