Leningradi oblasti tuumajaamas oli taas tõsine rike

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peterburi lähedal tegutsev Sosnovõi Bori tuumaelektrijaam.
Peterburi lähedal tegutsev Sosnovõi Bori tuumaelektrijaam. Foto: AP/Scanpix

Eesti lähistel Leningradi oblastis asuvas Sosnovõi Bori (Leningradi) tuumajaamas peatati täna 2. energiaplokk, kuna turbiinitsehhi üks ruum täitus auruga, kuid radiatsioonileket pole toimunud, teatas tuumajaama pressiteenistus. Teadaolevalt puhus tuul samal ajal valdavalt Eesti suunas.

Intsident leidis aset deaeraatori redutseerimisseadmete 40-ruutmeetrises ruumis, mis isoleeriti täielikult ning tuumajaama personali kinnitusel püsib radiatsioonitase nii tuumajaamas kui ka väljaspool seda loomuliku fooni piires, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Tuumajaama pressiteenistus teatas, et turbiinitsehhis on viga tuvastatud ning tehakse ettevalmistustöid remondiks, jahutussüsteem kui ka muud tuumajaama protsessid toimuvad normaalselt ja kiirgusfoon piirkonnas pole muutunud ega ületa looduslikku taset.

Eesti keskkonnaameti kiirgusseire büroo juhataja Monika Lepasson ütles ERRi uudisteportaalile, et hetkel pole ei ametlike kanalite kaudu ega seirejaamade poolt mingit häiret tulnud, kuid põhjalikumalt vaadatakse üle seirejaamade tulemusi ning millegi kahtlase märkamisel teavitatakse avalikkust.

Meile lähim tuumajaam Sosnovõi Bor paikneb Eesti piirist 80 kilomeetri kaugusel. Jaamas on neli reaktorit, mis on sama tüüpi nagu Tšornobõli tuumaelektrijaama reaktorid 1 ja 2, praegu ehitatakse samasse piirkonda Leningradi II tuumajaama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles