Saksamaa ähvardas põgenike vastuvõtmisest keelduvaid riike

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frank-Walter Steinmeier.
Frank-Walter Steinmeier. Foto: Reuters/ScanPix

Saksamaa välisminister Frank-Walter Steinmeier ähvardas Euroopa Liidu kehtestatud põgenikekvootidele vastu olevaid liikmesriike õiguslike sammudega.

Steinmeier ütles laupäeval intervjuus Saksa nädalaväljaandele Der Spiegel, et «kui ei saa teha teisiti, siis asjad lahendatakse kohaste õiguslike kanalite kaudu», lisades, et «Euroopa on seaduse kogukond».

Minister pidas konkreetselt silmas Slovakkiat ja Ungarit, kes on omakorda ähvardanud võtta ette kohtutee vastuolulise kvoodisüsteemi vastu. Slovakkia teatas eelmisel kuul, et kavatseb esitada kaebuse Euroopa Liidu kvoodiplaani vastu, mis näeb ette 160 000 põgeniku ja migrandi ümberpaigutamise liikmesriikide vahel.

Slovakkiasse on teekonnal Lääne-Euroopasse jõudnud vähe migrante ning veelgi väiksem arv asüülitaotlejaid on otsustanud sinna jääda. Kvoodisüsteemi alusel peaks Slovakkia võtma vastu alla 2300 migrandi.

«Euroopa solidaarsus ei ole ühesuunaline tänav,» ütles Steinmeier, lisades, et «need, kes keelduvad pagulasi vastu võtmast, peavad teadma, mis on nende jaoks kaalul – avatud piirid Euroopas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles