Bush: Donald Trump on jobu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeb Bush (vasakul) ja Donald Trump.
Jeb Bush (vasakul) ja Donald Trump. Foto: AP/Scanpix

Ameerika Ühendriikide vabariikliku erakonna presidendikandidaadiks pürgiv endine Florida kuberner Jeb Bush tõstis sõnasõjas pinget ning nimetas oma konkurenti, ekstsentrilist miljardäri Donald Trumpi «jobuks».

New Hampshire`i linnahallis rahvakogunemisel kõnet pidanud Bush kritiseeris Trumpi harjumust solvata terveid suuri rahvusgruppe – näiteks moslemeid ja naisi. Ta lisas: «Ainult veel üks asi – ma pean selle oma hingelt ära saama – Donald Trump on jobu.» Rahvas purskus naerma ja hakkas aplodeerima. Veel reedel oli Trump omakorda nimetanud Bushi Twitteris «rumalaks kui kalju».

Pikk aega Trumpi pilkeobjektiks olnud Bush on viimastel nädalatel alustanud vasturünnakut. «Sa ei suuda ennast presidendiks solvata,» on Bush Trumpile korduvalt ütelnud. Tema väitel on sügaval murettekitav, et Trump üldse kohale kandideerib ning soovitas hoopis enda poolt hääletada. Ometi püsib populaarsusküsitluste andmeil endiselt esikohal Trump 39%-ga, Bushi enda saak on ligi kümme korda väiksem.

Teravad sõnad konkurendi suhtes mõjusid Bushile tema enda sõnul aga hästi. «Tunnen end nüüd paremini. Tegin iseendale teraapiat. Aitäh, et lasite mul seda teha,» ütles ta publikule New Hampshire`is.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles