Inimõigusorganisatsioon: Süüria režiimiväed ja Venemaa kasutavad ulatuslikult kobarpomme

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Demineerijad otsimas sõjast maha jäänud kobarpommide lõhkelaenguid Lõuna-Liibanonis.
Demineerijad otsimas sõjast maha jäänud kobarpommide lõhkelaenguid Lõuna-Liibanonis. Foto: Reuters / Scanpix

Inimõigusorganisatsioon Human Rights Watch (HRW) süüdistas pühapäeval Süüria valitsust ja Venemaad kobarpommide ulatuslikus kasutamises Süüria mässuliste vastu alates tänavu septembrist.

HRW avaldatud raporti andmeil on Süüria ja Vene relvajõud kasutanud alates 30. septembrist kobarpomme 20 korral.

Ühendus kogus detailset teavet umbes üheksast rünnakust üheksas paigas, milles hukkus vähemalt 35 tsiviilisikut, sealhulgas viis naist ja 17 last, vigastades kümneid, kirjutati dokumendis. Kõik kõnealused kobarpommid valmistati Venemaal või endises Nõukogude Liidus, lisas organisatsioon.

«Süüria lubadused valimatult kahju tekitava relvastuse asjus kõlavad õõnsalt, kui tsiviilisikud saavad pihta riigi eri paigus kasutatavate kobarpommidega,» lausus HRW esindaja Ole Solvang.

Solvang ärgitas ÜROd suhtuma tõsisemalt oma lubadustesse kaitsta Süüria kodanikke, nõudes avalikult, et kõik osapooled lõpetaksid kobarpommide kasutamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles