Tšiilis on lennujaama töötajate streigi tõttu halvatud 12 lennujaama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukid Tšiili lennujaamas.
Lennukid Tšiili lennujaamas. Foto: STRINGER/CHILE/REUTERS

Kaksteist Tšiili lennujaama olid pühapäeval töötajate streigi tõttu halvatud, sundides lennufirmasid lende tühistama ning vihastades reisijaid jõulude eel.

Tšiili ja Ladina-Ameerika suurim lennukompanii LATAM Airlines Group teatas oma veebiküljel, et Lõuna-Ameerika suurim lennuliikluse sõlm Santiago rahvusvaheline lennujaam on küll avatud, kuid kõik lennud hilinevad.

Sellised tähtsad lennujaamad nagu Iquique ja Antofagasta Tšiili põhjaosas on suletud, sundides LATAM-i ja teist lennukompaniid Sky jätma ära sadu siseliinide lende.

Kõige rohkem kannatasid Lihavõttesaar, mis asub Vaikses ookeanis Tšiili rannikust 3500 kilomeetrit läänes, ja Balmaceda Tšiili lõunaosas, kuhu pääseb ainult õhust. Õhujõud alustasid lennuühenduse pidamist mõlema sihtkohaga.

Tšiili tsiviillennunduse peadirektoraat (DGAC), mis esindab rohkem kui 3000 streikivat lennujaamatöötajat, ütles, et streik kestab seni, kuni valitsus nõustub nende ühinemisega pensioniplaaniga, mida kasutavad riigi relvajõud.

Direktoraat esindab pagasikäitlejaid, lennujaamade turvatöötajaid ja meteorolooge, kuid mitte lennujuhte, kes on tööl.

Olukord teravnes neljapäeval, kui valitsus teatas, et saadab õhujõudude personali lennujaamadesse. See samm pälvis ägeda protesti, kuna streikijate sõnul puudub sõjaväelastel vajalik kogemus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles