Peking võitleb õhusaastega, suletud on ka koolid ja lasteaiad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tühi klassiruum Pekingis.
Tühi klassiruum Pekingis. Foto: SCANPIX

Hiina pealinn Peking andis seoses kõrgeima astme õhusaastehäirega 2100 tehasele korralduse tootmine peatada või seda vähendada, teatas valitsus täna.

Pekingis kehtestati kõrgeima taseme ehk punane suduhäire laupäeval neljaks päevaks. Kriisiplaani raames sai 2100 linnas ja selle ümbruses asuvat tehast korralduse tootmine peatada või seda vähendada.

Täna hommikul oli inimesele ohtlike PM 2,5 osakeste tase õhus 172 mikrogrammi kuupmeetri kohta, teatas USA Pekingi saatkond. Tase on seitse korda kõrgem Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) soovituslikust maksimumtasemest 25 mikrogrammi kuupmeetri kohta 24 tunni jooksul. Teisipäeval on keskkonnavõimude teatel oodata PM 2,5 osakeste taseme jõudmist 300 mikrogrammi kohta kuupmeetris.

Häireolukorra ajal võetakse liiklusest maha pooled linna sõidukid, välja arvatud ühistransport, eriotstarbelised sõidukid ja elektriautod. Pekingi koolid ja lasteaiad on täna ja homme suletud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles