Tai politsei leidis hoiukambrist tuhatkond surnud inimloodet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bangkoki templi surnukuurist leitud kotid loodetejäänustega.
Bangkoki templi surnukuurist leitud kotid loodetejäänustega. Foto: SCANPIX

Tai politsei leidis täna pea tuhande ebaseadusliku abordi loote jäänused peidetuna Bangkoki budismi templis.

Surnud looted olid mähitud kilekottidesse ja need avastati surnukambri uuest osast paar päeva pärast seda kui võimud leidsid esimesest jahutatud hoiukambrist 348 surnud loodet, vahendab AFP.

Kaks templi surnumatjat tunnistasid, et panid lootejäänused kõrvale kolmes osas. Uurimine käib ning arvatakse, et kolmas võigas avastus seisab seetõttu veel ees.

«Vaid ühest ruumist oleme leidnud juba 950 loodet ja nüüd avame järgmise ruumi,» sõnas Bangkok Metropolitan politsei kolonel Sombat Milintajinda AFPle.

Uudis šokeeris Taid ja tõi esile, kui levinud ebaseaduslikud abordid riigis on. Abort on Tais lubatud vaid juhul, kui sünnitamine oleks ohtlik ema tervisele või kui rasestumine toimus vägistamise tõttu.

«See peegeldab probleemi tõsidust,» sõnas peaminister Abhisit Vejjajiva. Samas välistas minister võimaluse, et abordiseadust muudetaks. Seadus olevat tema sõnul juba piisavalt paindlik.

Tervishoiuministeerium algatas leiu tõttu üleriigilise abordikliinikute tegevuse piiramise. Ministeeriumi hinnangul katkestatakse miljoni raseduse kohta Tais ebaseaduslikult umbes 80 000.

Uurimise käigus on arreteeritud üks 33-aastane naine, kes ebaseaduslikke aborte läbi viis.

Phya Krai politseijaoskonna peauurija, kolonelleitnant Dilok Ruennet sõnas, et kaks surnumatjat teatasid politseile, et nad palgati eraldi abordikliinikute võrgustiku poolt ja neil polnud aimugi kui palju looteid hauakambris on.

Tavaliselt vabanetakse surnumatjate sõnul ebaseaduslikest surnud loodetest kremeerides neid täiskasvanute surnukehadega, mis kuuluvad tuhastamisele. Kuid põletusahi läks katki ja ladustatud surnukehade arv kasvas parandustööde ajal kiirelt.

Tais tegelevad budismi templid lisaks kremeerimisele ka surnukehade hoiustamisega jahutatud kambrites.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles