Lukašenko ennustab Valgevenele majandusraskusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Lukašenko.
Aleksandr Lukašenko. Foto: SCANPIX

Saabuv aasta 2016 tuleb Valgevene majanduse jaoks naaberriikides valitseva keerulise olukorra süül raske, ütles president Aleksandr Lukašenko.

«Aasta tuleb väga keeruline. Oleme ka ise süüdi, aga eriti meie naabrid on keetnud kokku probleeme rohkem kui küllaga. Ilmselt läheb nende lahendamiseks vaja veel aastaid. Need on nende mured, aga ka meie mured, sest need on meie peamised turud – Venemaa, Ukriana, Kasahstan,» ütles Lukašenko kohtumisel ametiühinguteliidu esimehe Mihhail Ardaga Minskis.

Presidendi sõnutsi laabuvad Valgevene suhted Euroopa Liiduga keeruliselt.

«EL-is pole kõik kaugeltki lihtne. Meie toodang pääseb sinna keerulisi radu pidi. Nad kaitsevad oma turgu väga, sellise toodanguga nagu meil sinna ei pääse. Selles mõttes, et me toodame asju, mis neil juba on – samu traktoreid, autosid, toiduaineid, riietust – see on neil kõik juba olemas. Isegi kui me oleme kõrgema kvaliteedi ja hinnaga, ei lasta meid sinna ikkagi,» ütles Lukašenko.

«Seepärast läheme kaugemale, merede taha –  Vietnami, Indoneesiasse, Lähis-Itta, Aafrikasse, Ladina-Ameerikasse ja üritame müüa midagi seal. Ameerikasse, kus on väga tulus turg, läheme tasapisi. See kõik ei ole kuigi lihtne. Inimesed peavad mõistma,» lisas president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles