Kubanimaa kuberner: jõhker massimõrv on lahendatud

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krasnodari krai kuberner Aleksandr Tkatšov
Krasnodari krai kuberner Aleksandr Tkatšov Foto: SCANPIX

Krasnodari krai kuberner Aleksandr Tkatšov kinnitas täna Kuštševskaja staniitsa elanikele, et miilits tabas 12 inimese mõrva tellijad, organisaatorid ja täideviijad.

«Tahan öelda otse ja selgelt, et kuritegu on täielikult suletud sel tunnil ja sellel minutil. Kinni peeti kõik sooritajad, seal hulgas organisaatorid, tellijad, kes annavad juba ka ülestunnistusi,» rääkis kuberner Interfaxi vahendusel.

Krasnodari krai Kuštševski rajooni miilitsal oli kohalike elanike silmis nii halb maine, et nad ei julgenud edastada informatsiooni, mis võis olla seotud 12 inimese tapmisega, rääkis riigiduuma julgeolekukomitee ülem Vladimir Vassiljev.

Komitee pidas eile riigiduumas kinnise istungi, millest võttis osa uurimiskomitee ülema kohusetäitja Aleksandr Bastrõkin, vahendas RIA Novosti.

«Kõik rahvasaadikud pöörasid tähelepanu ühele asjaolule – kohalike ametnike läbi viidud küsitlus ei andnud mitte ühtegi tunnistajat. See on kohtuotsus miilitsatele, kes seal töötavad,» rääkis Vassiljev.

Ta selgitas, et nüüd töötavad seal ametilähetusel olevad miilitsatöötajad, mis tagab objektiivse uurimise ja operatiivse töö.

Tosina kohaliku elaniku jõhker mõrvamine tõi kaasa vallandamisi kohalike miilitsatöötajate ridades. Tkatšov vabastas ametist Kuštševski rajooni siseasjadeosakonna ülema ja tema asetäitja.

Bastrõkin rääkis eile ajakirjanikele, et massimõrva uurimisel on kaks põhilist võimalikku motiivi. Üks on veritasu ja teine röövellik kallaletung eesmärgiga saada oma valdusesse suurem summa raha.

5. novembril leidsid tuletõrjujad Kuštševskaja staniitsas ühte eramaja kustutades 12 surnukeha. Hukkunute seas oli neli last. Enamus inimesi oli hukkunud torkehaavade tõttu saadud vigastuste pärast.

17. novembril teatati, et kahtlustatavatena massimõrvas on peetud kinni kuus inimest. Nende hulgas on Sergei Tsapok, keda peetakse kohalikuks maffialiidriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles