Kreeka kiitis heaks samasooliste kooselu registreerimise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine plakatiga «Armastus on armastus» geiaktivistide demonstratsioonil Ateenas.
Naine plakatiga «Armastus on armastus» geiaktivistide demonstratsioonil Ateenas. Foto: SCANPIX

Kreeka parlament kiitis eilsel hääletusel heaks samasooliste paaride kooselu registreerimise, teatasid võimuesindajad.

Parlamendis hääletas poolt 194 rahvaesindajat 300-st. Vastu hääletas 56 saadikut.

Peaminister Alexis Tsiprasi sõnul lõpetab uus seadus Kreeka senise häbikeerise ja tagurlikkuse.

«See on tähtis päev inimõiguste seisukohalt,» arvas peaminister.

Uus seadus lahendab vara jagamise ja pärandiprobleemid, kuid homopaarid ei saa endiselt Kreekas abielluda ega lapsendada.

Inimõigusorganisatsioon Amnesty International nimetas parlamendi otsust ajalooliseks, kuid tõi välja, et seksuaalvähemused kannatavad Kreekas endiselt vaenuliku suhtumise all.

«Füüsiliste rünnakute arv on kasvuteel, vihakõne tavaline ja isegi samasooliste paaride loomulikud kiindumusavaldused tsenseeritakse televisioonis,» märkis organisatsiooni esindaja Gauri van Gulik.

Rohkem kui 60 protsenti sloveenlastest hääletas pühapäeval korraldatud referendumil samasooliste abielu legaliseerimise vastu. Samasooliste abielu seadust toetas 37 protsenti hääletanutest, vastu oli 63 protsenti. Parlament võttis samasooliste abielu seaduse vastu märtsis, kuid konservatiivsed ühendused, keda toetas katolik kirik, surusid läbi rahvahääletuse korraldamise selles küsimuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles