Gruusia peaminister teatas tagasiastumisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia peaminister Irakli Garibašvili.
Gruusia peaminister Irakli Garibašvili. Foto: SCANPIX

Gruusia peaminister Irakli Garibašvili teatas täna õhtul tagasiastumisest.

«Langetasin otsuse lahkuda ametist,» ütles Garibašvili telepöördumises rahvale. «Kõik ametikohad on ajutised, vaid jumal ja isamaa on igavesed,» sõnas peaminister. "Valitsuses töötamine ega konkreetne ametikoht pole kunagi olnud minu jaoks eesmärk iseeneses.» 

«Meil on noor demokraatia, mistõttu on väga oluline, missuguse eeskuju seame oma lastele ja tulevastele põlvedele,» vahendas portaal civil.ge Garibašvili sõnu.

Gruusia põhiseaduse kohaselt toob peaministri tagasiastumine kaasa valitsuse mandaadi lõppemise ning selle liikmed jätkavad ajutiselt ametiülesannete täitmist.

Gruusia peaministril on seitse päeva aega esitada parlamendile heakskiitmiseks parlamendienamuse esitatud peaministrikandidaat.

Võimublokil Gruusia Unistus on 150-kohalises parlamendis 87 saadikukohta.

Meedia teatel võib Garibašvili asemel peaministriks saada välisminister Giorgi Kvirikašvili.

Garibašvili sai 2013. aasta novembris 33-aastaselt Euroopa noorimaks valitsusjuhiks.

Peaminister Bidzina Ivanišvili nimetas 2012. aasta oktoobris Gruusia Unistuse valimisvõidu järel toona tundmatu Garibašvili siseministriks.

Pariisis hariduse saanud Garibašvili on töötanud Ivanišvili alluvuses mitmel töökohal.

Ivanišvili lahkus võimult 2013. aasta novembri lõpus pärast endise presidendi Mihheil Saakašvili teise ametiaja lõppu, määrates peaministriks Garibašvili.

Gruusia Unistus tõrjus 2012. aasta oktoobris võimult 10 aastat riiki juhtinud Saakašvili Ühtse Rahvusliku Liikumise (UNM).

Opositsiooni teatel on Garibašvili tagasiastumine seotud võimuliidu jõupingutustega pöörata ümber langustrend populaarsusreitingutes enne 2016. aasta oktoobris peetavaid parlamendivalimisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles