Bosnia võimud teatasid rünnaku nurjamisest pealinnas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi lipp.
Islamiriigi lipp. Foto: SCANPIX

Bosnia ja Hertsegoviina võimude teatel peeti kinni 11 arvatavat islamiradikaali, keda kahtlustatakse rünnaku ettevalmistamises.

Uudisteagentuuri AFP teatel peeti kahtlusalused kinni Sarajevos eri paigus ning esialgu on kohus andnud loa jätta nad 30 päevaks vahi alla. Prokuratuuri teatel kavandasid kahtlusalused rünnakuid aastavahetuse pidustuste ajal.

Kaitsjad on süüdistusi nimetanud farsiks ja märkinud, et kahtlusalused järgisid lihtsalt oma usukombeid. Teadaolevalt kogunesid kahtlusalused ühes Sarajevo eeslinnas asuvas üürimajas sisse seatud palvemajas.  

Prokuratuuri teatel ei leitud sealt läbiotsimise käigus küll lõhkeainet, küll aga avastati äärmusrühmituse ISIS sümboolikat. Võimude andmetel on islamivõitlejatega Süürias ja Iraagis liitunud sadu Bosnia kodanikke, kellest osa on ka kodumaale naasnud.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles