Pildid: USA jõulutormides kaotas elu vähemalt 43 inimest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA kesk- ja lõunaosi tabanud jõulutormides, millega kaasnesid tornaadod, tugev tuul ja üleujutused, hukkus vähemalt 43 inimest.

Kümned hooned said kergemalt või raskemalt kannatada, palju siseriiklikke ja välimaa lende on ära jäetud ning mitmed suured osariikide vahelised kiirteed suletud, edastab Reuters.

Missouri ja New Mexico osariigi kubernerid teatasid hädaolukorra kehtestamisest. Kõige rängemad üleujutused on Missouris ja Illinoisi, kus tulvavee tõttu on elu kaotanud umbes 13 inimest.

Missouris käivitati elanike ulatuslik evakuatsioon, kuna suur osa alast ja majadest on tormi tõttu ohtlikud.

Texases Dallases kaotas elu 11 inimest, kui tornaadod läbi linna liikusid. Meteoroloogide teatel ulatus tormialal tuule  kiirus kuni 322 kilomeetrini tunnis.

Päästetöötajad ja haiglad olid valmis halvimaks, kuna Dallases ja eeslinnades elab kokku seitse miljonit inimest.

Garlandis paiskas tormituul teedelt autosid välja ja keerutas neid nagu mängukanne. Neis õnnetustes kaotas elu üheksa inimest.

USA kesk- ja lõunaosas on tornaadod kevadel ja suvel tavaline nähtus, kuid praegusel talvisel ajal on need haruldased.

Tornaado- ja tormihoiatus anti lisaks Texasele ka Louisianas, Oklahomas ja Mississippis. Texase lääneosa kohta anti eraldi hoiatus, kuna seal tekkis lumetuisk, samuti sadas lund New Mexicos.

USA idarannikul seevastu olid jõulude ajal lausa suvised temperatuurid ning New Yorgis mõõdeti selle talve temperatuurirekord, mis oli 22 soojakraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles