USA president Barack Obama (vasakult kolmas) vestlemas Briti peaministri David Cameroni (vasakult  neljas), NATO peasekretäri Anders Fogh Rasmusseniga (vasakult teine) ja Norra peaministri Jens Stoltenbergiga. Taamal Euroopa Ülemkogu alaline eesistuja Herman Van Rompuy.
USA president Barack Obama (vasakult kolmas) vestlemas Briti peaministri David Cameroni (vasakult neljas), NATO peasekretäri Anders Fogh Rasmusseniga (vasakult teine) ja Norra peaministri Jens Stoltenbergiga. Taamal Euroopa Ülemkogu alaline eesistuja Herman Van Rompuy. Foto: SCANPIX

Lissaboni NATO tippkohtumisele saabunud Ühendriikide riigipea Barack Obama võib olla rahul, kuna 2009. aastal välisreiside rekordi purustanud president, kes otsustas mullu mais Madris toimunud USA-ELi tippkohtumisel mitte osaleda, saab ühe visiidi käigus kohtuda nii alliansi, Venemaa kui ka euroliidu liidritega. Tõsi, enam ei pea Obama kohtuma kõigi ühenduse liikmesriikide esindajatega, vaid ELi Nõukogu presidendi Herman Van Rompuyga (pildil teistest eraldi), ühenduse välispoliitika juhi Catherine Ashtoni ning ELi Komisjoni presidendi José Manuel Barrosoga. Kriitikute hinnangul on euroliidu liidrite kõige väljapaistvamaks omaduseks aga see, et nad ei paista mitte millegagi välja ega silma, mida piltlikult iseloomustab ka see tippkohtumisel tehtud foto.


Kommentaarid
Copy