Anna Politkovskaja tapja võib redutada Belgias

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Politkovskaja
Anna Politkovskaja Foto: SCANPIX

Belgia päevalehe Le Soir teatel võib nelja aasta eest tapetud Kremli-kriitilise uuriva ajakirjaniku Anna Politkovskaja mõrvar redutada Belgias.

Le Soir viitas mitmetele anonüümseks jääda soovinud õigusametnikust allikale, kelle teatel viivad Venemaa uurijad Belgias läbi erioperatsiooni, et lahendada Kremli poliitikat ja Tšetšeenia sõda kritiseerinud Politkovskaja mõrvajuhtum, vahendas uudisteagentuur AFP.

Belgia prokuratuur pole väiteid kommenteerinud, kuid väidetavalt peidab arvatav mõrvar end riigi idaosas asuvas Liege´is. Väidetavalt alustasid Belgia ja Vene võimud juhtumi lahendamiseks koostööd juba kahe aasta eest.

48-aastane Politkovskaja, kes sattus Võimude ametlike seisukohtadega vastuollu ja kirjutas võimude pahameele pälvinud raamatu «Putini Venemaa», lasti maha toonase presidendi ja praeguse peaministri Vladimir Putini sünnipäeval 7. oktoobril 2006 oma kodumaja liftis.

Tema mõrv vapustas kogu maailma ja tõstatas taas teema ajakirjandusvabaduse puudumisest ja tellimusmõrvade jätkumisest Venemaal. Kreml on seotust mõrvaga eitanud, kuid ajakirjaniku mõrva lahendamine pole edenenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles