Vene võimuesindajad said kingituseks Putini tsitaadikogumiku

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Venemaa telekanali RBK teatel sai umbes 1000 kõrget võimuesindajat kingituseks president Vladimir Putini tsitaatide ja kõnede kogumiku.

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov kinnitas, et presidendi kantselei ei ole selle aktsiooni taga, vaid selle korraldasid Putini fännid, edastab Yle.

Kremli asekantsler Vjatšeslav Volodin pidas hiljuti kõne, milles rõhutas, et riigiametnikud peaksid olema Putini tsitaadide ja mõtteteradega kursis. See soovitus ei läinud Putini fännide kõrvadest mööda ja nii sündiski Venemaa presidendi tsitaadiraamat.

Tsitaadiraamat kannab pealkirja «Sõnad, mis muudavad maailma: tähtsaid ütlusi Vladimir Putinilt».

«Meile on jäänud silma, et ükskõik mida Putin ütleb, see on prohvetlik ja läheb täide. Selles raamatus on suur osa Putini öeldust, mis näitab kui ettenägelik ta on,» sõnas raamatu koostanud Anton Volodin, kes kuulub Kremli poliitikat pooldavasse noortegrupeeringusse The Network.

Volodini teatel on plaanis see raamat tõlkida inglise keelde. Nii vene- kui inglisekeelne variant peaks Venemaa raamatupoodides müügile jõudma järgmise aasta jaanuaris.

Ajaloolane Nikolai Svanidze võrdles Putini tsitaadiraamatut väikese punase raamatuga, milles 1960. aastatel olid Hiina kommunistliku juhi Mao Zedongi ütlused.

«See on Aasia traditsioon. Autoritaarsetes riikides on ajast aega juhtide ütlustega teoseid välja antud hoolimata sellest, et neis võib  puududa sõnum,» teatas ajaloolane.

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskovi teatel ei ole talle ühtegi Putini tsitaadiraamatut kätte juhtunud ning Kreml ei tegele selliste raamatute väljaandmisega.

RBK väitel on iga-aastane raamatukingitus poliitikutele tegelikult Kremli traditsioon ning möödunud aastal said riigiametnikud raamatukese Putini lemmikfilosoofide mõtteteradega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles