Enrique Iglesiase esinemine oli Sri Lanka jaoks liiga väljakutsuv

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Furoori tekitanud Enrique Iglesiase kontserdiplakat Sri Lanka pealinnas Colombos.
Furoori tekitanud Enrique Iglesiase kontserdiplakat Sri Lanka pealinnas Colombos. Foto: SCANPIX

Pärast Sri Lankal toimunud Enrique Iglesiase esinemist, kus eksalteeritud naisfännid loopisid lavale aluspesu, lausus riigi president Maithripala Sirisena, et sellise mittetsiviliseeritud käitumise esilekutsumise eest tuleks kontserdikorraldajaid nüpeldada «mürgiste astelrai sabadega.»

Sirisena kritiseeris ka kontserdikülastajatele alkoholi pakkumist ja naisfännide võimalust  Iglesiast laval suudelda - riigipea sõnul on selline teguviis selgelt vastuolus budistliku traditsiooniga.

President avalik sõnavõtt toimus paar päeva pärast Iglesiase esinemist Colombos, kus Hispaanias sündinud laulja andis oma maailmaturnee «Love and Sex» ainsa kontserdi Aasias.  

«Ma ei ütle, et neid rinnahoidjad seljast heitnud naisi tuleks mürgiste astelrai sabadega peksta, seda väärivad pigem kontserdi ellukutsujad,» sõnas Sirisena.

Kontserdikorraldajaks oli Live Events, mille omanikeks on Sri Lanka kriketitähed Mahela Jayawardene ja Kumar Sangakkara. Mehed väljendasid oma eilses avalduses kahetsust, et sellised šokeerivad sündmused 20. detsembril toimunud kontserdil aset leidsid ning vabandasid negatiivse kogemuse pärast.

Lisaks naispubliku käitumisele sattus presidendi kriitika alla ka kontserdi piletite hind, mis oli 5000 (34 dollarit) ja 50 000 ruupia vahel.

Raisabadega nüpeldamine Sri Lankal keskaegne levinud praktika. Avalik kiindumuse väljanäitamine põhjustab siiani konservatiivses riigis pahameeletormi, isegi kui tegemist on abikaasadega. Ka varemalt on avalikus kohas suudlemine lõppenud paaride jaoks politsei poolse arreteerimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles