Gripp tekitab Türgis paanikat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Türgi tervishoiuministeerium kutsus üles vältima paanikat, kuna möödunud nädala jooksul pöördus gripisümptomitega riigi kaugosa haiglatesse üle 11 000 inimese.

Ärevusse on sattunud eelkõige Batmani ja Vani provintside elanikud, kellest paljud kahtlustavad, et neil on haigestunud nn seagripi või mingisse uute gripivormi.

Võimude ja arstide sõnul pole aga paanikaks põhjust, sest grippi haigestumine talve saabudes on ka Türgis tavaline. Ka eitavad nad väiteid, nagu oleks levima hakanud mingi uus gripitüvi.

«Gripile viitavate sümptomitega inimestelt võetud 100st proovist olid tõesti grippi haigestunud kõigest 10-11,» ütles Hacettepe ülikooli arstiteaduskonna infektsioonhaiguste osakonna professor Murat Akova, kelle sõnul on selline näitaja täiesti normaalne.

Ka eitavad võimud, nagu oleks hüppeliselt tõusnud nende inimeste arv, kes on haigestunud A/H1N1-gripi viirusesse ehk nn seagrippi. «Praeguseks ei näita juhtumite arv ja laboritestide tulemused möödunud aastatega võrreldes anomaaliat,» ütles Vani provintsi tervishoiuametnik Yakup İmren.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles