Frontex saadab Kreeka saartele 300 lisapiirivalvurit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frontexi piirivalvurid Kreeka vetes Lesbose saare juures patrullimas
Frontexi piirivalvurid Kreeka vetes Lesbose saare juures patrullimas Foto: SCANPIX

Euroopa piirivalveagentuur Frontex saadab Kreeka saari valvama veel 300 piirivalvurit ning 15 piirivalvealust.

Eesmärgiks on abistada Kreekat, kuna sel aastal on sinna saabunud  väga palju Lähis-Ida põgenikke, kelle arv küünib kümnetesse tuhandetesse ning migratsioonikriis kestab, edastab Yle.

Lisapiirivalvurite ülesandeks on abistada Kreeka piirivalvet, politseid ja migratsiooniametnikke sisserändajate andmete kogumises, dokumentide läbivaatamises ja sõrmejälgede võtmises.

Saadetavate piirivalveametnike seas on ka araabiakeele tõlke ja dokumentide autentsuse tõendajaid.

ÜRO ja Kreeka migratsiooniameti andmetel on sel aastal saabunud Kreekasse rohkem kui 800 000 põgenikku, kellest suur osa on edasi liikunud Saksamaale, Rootsi ja Austriasse.

Põgenikud saabuvad Kreekasse Türgist ületades Vahemerd, mis sügisesel ja talvisel ajal on tormide ja kõrge lainetuse tõttu väga ohtlik. Kuna põgenikud seilavad väikeste paatide või täispuhutavate alustega, mis võivad lainetuse tõttu lihtsalt ümber minna, siis on hukkumisrisk üsna suur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles