Prantsuse minister mõistis hukka moslemitevastase vägivalla Korsikal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihased meeleavaldajad Korsika pealinnas Ajaccios.
Vihased meeleavaldajad Korsika pealinnas Ajaccios. Foto: AP/Scanpix

Prantsusmaa siseminister Bernard Cazeneuve kritiseeris täna vägivalda Korsika saarel ning kutsus pärast moslemite palvekoja rüüstamist ning koraanide põletamist meeleavaldusel üles pingete vähendamisele.

Saare pealinnas Ajaccios lahvatasid pinged, kui eelmisel neljapäeval said vaeses linnajaos vigastada kaks tuletõrjujat ja politseiametnik. Nähtavasti sisserändajatest mosleminoored tungisid jõuluõhtul ametimeestele kallale. 

Prantsusmaale kuuluval Korsika saarel ründasid raevunud meeleavaldajad reedel seepeale moslemite pühakoda ja põletasid mitu koraani, teatasid politsei ja võimuesindajad.

Korsikal pole kohta vägivallale ega rassismile, sõnas saarele visiidile saabunud siseminister Bernard Cazeneuve.

«Meie riik, silmitsi terroriohuga ja lõhedega, mida see tekitab, vajab hädasti austust (üksteise vastu),» sõnas ta.

Rünnaku põhjus on ebaselge, kuid kuritegevus ja umbusaldus võimuesindajate suhtes on laialt levinud Prantsuse vaestes piirkondades, kuhu on koondunud palju Põhja-Aafrika migrante.

Cazeneuve'i sõnul on tuletõrjujate ründajatele juba süüdistus esitatud, kuid väidetavate toimepanijate nimesid ta ei avalikustanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles